Mor och Dotter porträtt – En ovärderlig gåva

WippOvin-WEBB-Melin-B+Z-62

Jag lärde känna Bitte och Zarah genom en av mina bästa vänner och när de sa att de ville göra en fotografering, Ah! så glad jag blev! De kom till studion i slutet av sommaren 2016 men på grund av himla massa olika anledningar så har de nästa precis fått se sina bilder.

“Att bli stylad och fotograferad kändes som en rejäl utmaning. Jag tycker inte om att titta på bilder av mig själv och har aldrig gjort. Men oj vilken härlig upplevelse att bli fotograferad av Rebecca! Och att titta på bilderna var fantastiskt. Rebecca leker och lockar, berömmer och trixar, vrider och vänder på en så man faktiskt känner sig vacker. En upplevelse jag önskar alla!”

Bitte

När du ser på dem tillsammans så syns det så tydligt vilken styrka Bitte ha fört vidare till sin dotter. De är båda så starka, omtänksamma, varma och framför allt vågar de stå för vem de är. Vilken fantastisk gåva att kunna föra vidare till sitt barn!

WippOvin-WEBB-Melin-B+Z-53

WippOvin-WEBB-Melin-B+Z-37

Vem vill följa med mig i London?


Den här staden är bara så bra. Ok, jag har än så länge bara spenderat några minuter ute på dess vägar men direkt var den där. Det finns ingen plats som London. 

Glad på utsidan, livrädd på insidan – fy farao för flygrädsla!

Jag har alltid älskat London. Det är min stad. Här har jag varit fler gånger än i Stockholm och när jag var här förra sommaren blev jag på nytt alldeles förälskad. 

Ja, uppenbarligen på rätt plats!

Oh! Om vi kunde skulle jag flytta hela vårt liv hit och bara njuta av min bubbla här. Men nej det går ju inte. Familj, vänner, jobb… bla bla bla. 

Men tänk om?

There’s nowhere else like London. Nothing at all, anywhere.

– Vivienne Westwood 

Tack för att du inte skriker nej… än!

Fotograf i Lund, Barnfotograf i Lund, Porträttfotograf i Lund, Fotograf i Dalby Fotograf Rebecca Wipp Ovin

Bebisar som är 7-månader vars mamma är fotograf är så mycket lättare att ha att göra med än en två och ett halvt åring som skriker ”neeeeeeej” när kameran syns i ögonvrån.

Visst, Jasper kanske inte låg still särskilt länge men det gör knappast Amelie heller. Han protesterar däremot inte så mycket över den fantastiska äran att få modella mot den nya bakgrunden. Duktig Jasper!

Jag behöver din hjälp: Var finns min model?

Jag har ett jättespännande konstporträtt som jag vill skapa och jag behöver din hjälp!

Alla barn är unika! Jag söker ett barn. Ett alldeles unikt barn till ett alldeles unikt konstporträtt. Tillsammans kommer vi att skapa något helt fantastiskt!

Vet du (eller är du!?) ett barn eller tonåring som älskar att vara med på bild? (ca 10-15 år)

Det spelar ingen roll om du heter Anna, Martin eller Kim utan det enda kravet är att du älskar att vara med på bild och gillar att ha klänning på dig!

Maila mig på rebecca@wippovinphotography.se så berättar jag mer!

Fotograf i Lund, Barnfotograf i Lund, Porträttfotograf i Lund, Fotograf i Dalby Fotograf Rebecca Wipp Ovin

Vår lille Jasper ett helt halvår!

Idag blir du 6 månader vår Jasper.

2015 var verkligen vårt år. Först gjorde du så att jag inte orkade göra någonting alls i 7 månader. Det var sådär kul. Sedan kom du och ingenting spelade någon roll alls.

Du är precis lika underbar som din storasyster och vi älskar dig så galet mycket. Skrämmande mycket faktiskt. Det går inte att föreställa sig en tid då du inte fanns för världen är så annorlunda nu. Igen!

Grattis på 6-månaders dagen vår lilla Jaspis!

Fotograf i Lund, Barnfotograf i Lund, Porträttfotograf i Lund, Fotograf i Dalby Fotograf Rebecca Wipp Ovin

Fotograf i Lund, Barnfotograf i Lund, Porträttfotograf i Lund, Fotograf i Dalby Fotograf Rebecca Wipp Ovin

Inspirerande syskonfotografering

Det kan kan vara en riktig utmaning att få till ett syskonporträtt när barnen är riktigt små så det är tur att jag har min egen motsträviga 2,5-åring och min ”kan inte ens riktigt sitta än” -6 månaders bebis att ständigt utvecklas och inspireras av.

Framför allt vilken tur för ER för om jag kan få bilder på mina egna barn, ja, då är det mycket troligt att jag kan fånga även era barn på bild.

Hoppas att ni alla får en härlig helg och snälla låt snön ligga kvar ett (bra!) tag till!

Fotograf i Lund, Barnfotograf i Lund, Porträttfotograf i Lund, Fotograf i Dalby Fotograf Rebecca Wipp Ovin

Porträtt i snöstormen

Okej, det var inte direkt någon snöstorm. Fast det kändes lite så! Jag och Jenny gav oss ut i den skånska vintervärlden. För alla behöver ha snöporträtt från vintern 2016, eller hur? Du också!

”…men synd jag har ju ingen att fotograferas tillsammans med!” … kanske du sitter där och tänker. Jo! Du själv!

Du är en helt fantastisk person att fotografera och så värd att förevigas!

Snö Porträttfotograf Lund Dalby Skåne Fotograf Rebecca Wipp Ovin Photography-JennyJanuari-1

Gravidfotografering | Anna | Galleri

Om en bara räknar år så är Anna faktiskt en av de vänner jag har som jag känt längst! Vi träffades nämligen redan när jag gick andra året på gymnasiet och var med i musikalen Evita. Eftersom det inte fanns någon facebook på den tiden (I know… right? Fast det kom väldigt strax därefter faktiskt!) var det inte lika lätt att hålla kontakten. Men för något år sedan hittade vi tillbaka till varandra igen och även den här gången i ett teatersammanhang. Så glad jag är för det nu!

Anna är det verkligen nästan alltid full fart på med jobb, kurser, träningar, vänner, familj, världens sötaste katt, mer kurser, sånglektioner, teatrar, mer kurser och mer vänner… Det är nästan inte förrän nu när hon är i vecka 39 som hon saktat ner något på tempot. Fast naturligtvis finns det långa listor på saker som ska göras och lite vattengympa kan väl inte skada?


Tack Anna för att jag fått vara med och skapa de här fina minnena. Jag ser så fram emot att träffa det lilla livet därinne!